Er was eens een stad met een rijke feestgeschiedenis. Een stad waar het sinds mensenheugenis de gewoonte was om des zomers massaal buiten te komen, gelokt door de geur van lachende braadworsten en goudgeel gerstenat …De koperen trompetten en bazuinen werden er tweejaarlijks opgeblonken met de beste poetslap zodat ze schitterden in de zon bij het blazen van serenades en stapmarsen op het Herfstmuziekfestival. Op Izegem Zomert waren de clowns er geschminkt als nooit te voren, straatartiesten pakten uit met ongeziene capriolen, rockers deden de menigte stomen en de populairste volkszangers van het land zetten het talrijke publiek aan tot dansen in een zwalpende, ongezien lange sliert van overgelukkige, feestvierende mensen.

Er was eens …

Er was eens een stad met vele groene plekjes. Een stad waar het rond kerken en  kastelen heerlijk vertoeven was, waar nieuwe parken werden geopend en waar er onder de bruggen en op de grasgroene stroken langs de traag kabbelende vaart genoeg charme te vinden was voor een spontane, gezellige familiepicknick.

De vier windstreken van Isotopia…

Maar dat jaar, …  dat jaar blies er een nieuwe wind over de stad, een warme wind vol magie. En door die wind dwarrelden partituren, feestneuzen, springkastelen en lachende braadworsten neer in de vier windstreken van Isotopia. Meer nog, net op die bepaalde plekjes, regende het die zomer zoete wijn en goudgeel gerstenat. Tijd voor vier feestjes, op vier plekjes, verspreid over vier dagen.

Windroos van Isotopia

Isotopia wordt een jaarlijks terugkerend festival met een aantal feestelijke activiteiten, verspreid over de zomer, op plekjes waar je  het soms niet direct had verwacht. Kortom … laat je vanaf nu elk jaar verrassen door gezellige evenementen, trouw aan de oude tradities, maar met zoveel pit en sfeer dat je onmogelijk thuis kan blijven.