King Hiss

Zaterdag 24 september
21.00 uur

 

‘Decibels om te koesteren!’

Alsof het uiterste Westen van België in de loop van zijn geschiedenis nog niet genoeg gebukt ging onder luide salvo’s, aardverschuivende knallen en drastische omgevingswerken, vond King Hiss het een goed idee om een oorverdovend hoofdstuk aan de reeds mooie Belgische rockencykliek toe te voegen. De 4 West-Vlaamse heersers zijn helemaal terug van nooit weggeweest, klaar om de betere podia te bestormen met hun ondertussen alom geroemde live-reputatie.
Het addergebroed heeft sinds zijn ontstaan in 2011 zijn strepen reeds meer dan verdiend. Met maar liefst 5 muzikale worpen op hun conto is het duidelijk dat er geen rem staat op hun creativiteit. Het bracht hen tot op de podia van een hele resem fijne clubs (AB, Trix, De Kreun, Het Depot, Doornroosje, De Melkweg, …) en ook de decibelmeters van vele festivals (Graspop, Pukkelpop, Zwarte Cross, Alcatraz, Desertfest, …) mochten er reeds aan geloven. Net als de gelijknamige King Hiss uit He-Man wonnen ze in ras tempo drommen gewillige volgelingen. Met dank aan hun immer passionele en energieke live-shows, waar agressie en melodie – onder het mom van ‘opposites attract’ – steevast hevig aan het muilen slaan.

Na anderhalf jaar noodgedwongen de pauzeknop te moeten indrukken staat het viertal ongeduldig te trappelen om talloze podia (opnieuw) aan flarden te spelen. Het verhaal van King Hiss is duidelijk nog niet geschreven, integendeel. In 2022 plant de band enkele bijzondere releases om hun 10-jarig bestaan uitgebreid te vieren!