Zaterdag 26 augustus
Fin de congé: Stadstuinfestival
Rond de Sint-Tillokerk

Vanaf 18 uur

Onder de Sint Tillotoren bruist het van straattheater,  wereldmuziek, jazz en klassiek…
meer nog: op een geheime magische plek kan je je laten hypnotiseren of betoveren.

JAZZPODIUM
(Kerkplein)

18.00 uur: The New Special Quintet

The New Special Quintet brengt een ode aan de rijke jazzcultuur van de jaren 50-60: de hardbop –periode. In een eigenzinnige bezetting spelen ze hard-swingende, groovy, happy muziek met diepe wortels in de traditie. De band bestaat onder andere uit Richard Rousselet (lange tijd de rechterhand van Marc Moulin), Marie- Anne Standaert (graag geziene trompettiste -bugelspeelster in tal van jazz- funk- en rockgroepen) , pianist Raphaël Debacker ( Beverly Jo Scott), contrabassist-zanger Jean van Lint (een ware referentie in het Belgisch jazzwereldje) en percussionist Toon van Dionant (begeleidde onder ander Toots Thielemans,  Jef Neve en  Melanie De Biasio).

20.00 uur: Wolf In The Wood

Wolf in The Wood is een gloednieuw samenwerkingsverband tussen; pianiste Anne Wolf (muzikale duizendpoot in de meest verscheidene genres), contrabassist Sal La Rocca (graag geziene gast bij passages van buitenlandse jazzgrootheden, maar ook bij Vaya Con Dios) , fluitist Stefan Bracaval (vaste man in het wereldvermaarde Brussels Jazz Orchestra, maar schuwt ook samenwerkingen in de popscène niet maar was ook te horen bij dEUS, Hooverphonic….) en percussionist Fal Schrauwen ( een jonge Brusselse percussionist). Zij brengen een ongetwijfeld warme, feestelijke en groovy set.

22.00 uur: Nathalie Loriers Groovy Trio

Nathalie Loriers Grooy Trio wordt als een van de meest vernieuwende Belgische jazz-acts aanzien. Naast de superpianiste Loriers zelf concerteren  de  internationaal befaamde bassist Benoit Vanderstraeten en percussionist Thierry Gutmann.  Loriers maakte op bitter jonge  leeftijd een entrée in de jazzwereld die kon tellen. Met het binnenrijven van de Euro Django kreeg ze een onderscheiding als  ‘belangrijkste jonge eigentijdse musicus van Europa’. Nog meer adelbrieven van doen? Naast alle grote Europese Jazzfestivals en Amerikaanse evenknieën kun je dit zomaar proeven in Izegem…

WERELDMUZIEKPODIUM
(Meensestraat)

18.30 uur: Borokov

Prettig gestoord gezelschap uit de Brusselse westrand met veel blaasinstrumenten, mobiele gitaar, basic drumwerk en trekzak. Borokov vertolkt op onnavolgbare wijze de balkanklassiekers en zorgt gegarandeerd voor ambiance. Hoe hun optreden zal verlopen en of ze wel gebruik zullen maken van het podium, dat wordt afwachten. Reeds gezien op oa Sfinks en in de AB.

20.30 uur: The Skyblasters

Deze legendarische band bestaat 30 jaar en toert met een opzwepende blend van reggae en wereldmuziek. Skyblasters doen het met een stuwende bas, een cajon, wat flamenco, Afrikaanse percussie, een wolkje gitanes-sfeer, een flard toasting in a Rub-a-Dub style en produceren vurige, meeslepende en aanstekelijke songs. Pompende beats verzekerd! Zanger Eduard Buadee en toaster Prince Far Out hitsen zoals vanouds het publiek op!

22.30 uur: El Juntacadaveres

El Juntacadáveres is een band opgericht door de Argentijnse bandoneon- en saxofoonspeler Enrique Noviello, die in 2002 emigreerde naar Antwerpen. De band speelt een moderne versie van tango, die wordt versmolten met westerse muziekstijlen zoals rockmuziek, hiphop, jazz en reggae. In 2011 won de band de Mano Mundo muziekprijs. De band speelde onder andere samen met Gotan Project en op het Hongaarse Sziget-festival.

23.30 uur: Cromanty Sound (Dj-Set)

Cromanty ontstond in de zomer van 2006 uit 3 jonge gasten met een liefde voor reggae & dancehall muziek . Na passages door het ganse land en hun eigen ondertussen legendarische concept,” Sum Summa”  heeft Cromanty sound zich opgewerkt tot een vaste waarde in de Belgische scene . In 2016 vierde Cromanty hun10-jarig bestaan met een bomvol ” Utendoale ” te Westouter. Dit jaar staan ze present op tal van events met o.a. Dranouter Festival , Bomboclat Beach festival , Reggae Geel , Shanti Town , Bal a Deuse etc…

KLASSIEK PODIUM
(Voortuin Dekenij)

19.00 uur: Cum Splendore

Gemengd koor Cum Splendore kiest  voor het betere ‘amateur’-werk. Er wordt hard gewerkt aan zowel luimige als ernstige partituren. Zich toespitsen op één stijl was nooit aan de orde en zowel in profane als religieuze muziek beweegt Cum Splendore zich tussen de renaissance en vandaag. Ze openden al meermaals ‘Het festival van Vlaanderen’ op de bootjes van ‘Odegand’.

21.00 uur Jeugdorkest West – Jowest

Dit veertigkoppig West-Vlaams strijkersorkest behaalde zonet de prestigieuze ‘Prijs Koningin Mathilde 2017’. Een uitgelezen aantal jonge beloftevolle strijkers gaat aan de slag met professionele orkestmusici. Het enthousiasme spat er van af!

23.00 uur: Cedel

Cedel is een eigenzinnig, jong saxofoonkwartet. Ze ontmoetten elkaar in 2007 in het Lemmensinstituut te Leuven. Een klassiek en modern repertoire gebracht door vier ambitieuze professionele muzikanten die letterlijk een nieuwe wind doorheen het aanbod blazen! Het kwartet won de ‘Adolphe Saxwedstrijd’  te Dinant en werd winnaar van de prestigieuze wedstrijd ‘The International Yamaha Saxophone Quartet Contest’ te Madrid (Spanje).

MAGISCHE PLEKJES
(…)

Op geheime magische plekjes kan je je laten begoochelen, betoveren of hypnotiseren door heel straffe magiërs.