Zaterdag 25 augustus
Onder de Sint-Tillotoren

FIN DE CONGE

Onder de Sint Tillotoren bruist het van de wereldmuziek, jazz en klassiek … Stel je voor … je hebt een hemelse vakantie achter de rug en je wil nog één keer volop genieten alvorens je opnieuw te laten onderdompelen in de dagdagelijkse sleur. De kerk baadt in sfeervol kleurlicht, het kerkplein wordt één groot terras met een podium vol klassevolle jazzmuziek, op het grasplein achter het Sint-Pieterstraatje ontstaat een festival vol wereldmuziek en de voortuin van de dekenij wordt een podium voor toegankelijk klassiek. Een avond om te kuieren, te genieten, te dansen en je keer op keer te laten verwonderen…

JAZZPODIUM
(Kerkplein)

17.00 uur: Dansinitiatie met De Cherry Dots

Een avond vol swingende jazz nodigt uit om te komen dansen op onze houten plankenvloer. Bram en Ronja van de Cherry Dots leren je een aantal pasjes zodat je ‘lindy hoppend’ de concerten tegemoet kan swingen.

19.00 uur: Les Tzigales

Les Tzigales brengen chansons en standards uit de swing-, musette- en gipsy-jazz-muziek, gekleed in een warm en geheel eigen geluid.

21.30 uur: The Hop-Sh-Bam Connection

Deze fantastische band onder leiding van Marie-Anne Standaert dompelt je onder in de broeierig swingende sferen van de Savoy Ballroom, jaren 30-40, in New York. De jeugd van toen ging volledig uit haar dak tijdens het dansen van de lindy hop, charleston, jitterbug, slow en drag.

WERELDMUZIEKPODIUM
(Meensestraat)

18 uur – 20.30 uur: Amoukanama (Guinee)

Deze acrobaten en percussionisten uit Guinee maken menselijke piramides en betoveren jong en oud met acrobatische toeren en opzwepende ritmes. Ze walsen, dansen en lachen over het terrein en willen vooral ook de kinderen een proevertje geven van wat acrobatie inhoudt.

19.30 uur: Bernard Orchestar

Bernard Orchestar is een Belgische retro-moderne balkanfanfare. De 12 muzikanten komen voor de dag als besnorde schuinsmarcheerders en jonge hongerige goulash-lovers. Dit muzikale project laat je passie walsen, je melancholie tangoën en het festivalterrein ontstoffen (of ontploffen).

22.00 uur: Gypsy Ska Orquesta (Venezuela)

Gypsy Ska ontstond als straatmuziekproject in Caracas, Venezuela. Hun doel was simpel: ga en speel! Ze spelen een kolkende set waarin ze ska, cumbia, salsa en gipsy-balkan perfect weten te combineren.

KLASSIEK PODIUM
(Voortuin Dekenij)

18.00 uur: Be Positive

Misschien herinner je je nog het magistraal optreden van het grote strijkorkest ‘JOWest’ op Isotopia vorig jaar. Ze komen terug met een selectie van hun allerbeste strijkers onder de naam ‘Be Positive, B+’.

20.30 uur: Eburon Quintet

‘Sherlock Jr.’ is een stomme film uit 1924 van en met Buster Keaton,  begeleid door het gerenommeerde Eburon Quintet. Deze vijf jonge muzikanten zijn internationale klasse en hebben op de grootste podia van Europa opgetreden.

VOOR DE KIDS & EXTRA

17 uur: Ik en Den Theo

Wereldpodium >> Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drum… en met het publiek, dat ze voortdurend uitdagen om mee te  zingen, dansen, springen en fantaseren.

17 uur: Quoi?Fuur

Speelplein Meensestraat >> Stoere hanenkammen, fragiele bloemstukjes, autoracebanen, krullen, toeters en bellen… Niets is onmogelijk voor dit wacko kapsalon.

Vanaf 18 uur: De Vervelende Bus

Zijkant Kerk >> Ga mee met de Vervelende Bus, een filmisch en muzikaal spektakel waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen.

Silent disco

Ga helemaal uit de bol op de muziek van onze superdj’s. De boxen laten ze thuis, er zijn alleen draadloze hoofdtelefoons.