Zaterdag 24 augustus
Gratis festival rond de Grote kerk

FIN DE CONGE

Isotopia viert het einde van de vakantie met het gezelligste festival ooit.

PODIUM KERKPLEIN ( jazz – chanson – pop )

Old Earth Jazz Combo

17 uur > Traditionele en hedendaagse jazz standards vormen de ideale, zwoele soundtrack om Fin de Congé in te zetten van op een terrasje. Het publiek maakt tijdens een avondvullend programma een reis door het nieuwe continent, van “the Green Mill” via “the Sands” naar het exotische “Epanema”.

Sarah D’hondt Quartet

19 uur > Sarah D’hondt heeft met haar mooie en opvallende stem, een stevige reputatie als chansonnière. Deze nachtegaal vol ‘jazzy vibes’ vliegt al jaren in binnen- en buitenland van podium naar podium en rijfde ondertussen de gerenommeerde Liesbeth Listprijs binnen.  Met haar topteam, het ‘Sarah D’hondt Quartet’ maakte ze twee pareltjes van platen.

De Broers Sercu

21 uur > Na twee volle zalen in Cultuurhuis De Leest eerder dit jaar mogen Sam, Kobe, Mathias, Jozef en Benjamin nog eens buiten spelen. Laat u verwonderen door een bonte mozaïek van covers en eigen nummers, van swingend tot indringend… maar steeds met een hart dat overloopt van aanstekelijke broederliefde.

PODIUM TILLOPLEIN ( wereldmuziek – hiphop )

Olsan Fiestovic Orchestra

18 uur > Een bont allegaartje uit Ardooie, Ingelmunster en Izegem dat opzwepende dansmuziek met oosterse en zuiderse invloeden brengt. Een exponent van vriendschap, virtuositeit, bedrevenheid en groepsklank… Nieuwe nummers, nieuwe instrumenten, nieuwe stijl, saxofonisten met twee armen in het gips,…

Jaune Toujours

20 uur > Net zoals Brussel is Jaune Toujours een explosieve mix van cultuur, taal en muziekstijlen: rock, chanson, ska, zigeunermuziek, balkan of fanfareklanken, het kan allemaal. Tussen Mano Negra, de vroegere Negresses Vertes en de blaasorkesten van de Balkan in, zet Jaune Toujours een geheel eigen genre neer, met een stevige live-reputatie erbovenop. 

Ntrek

22 uur > Ntrek is een hiphopgroep met vele kilometers op de teller. Vier jaar lang werkten rappers Roeland Horré en Dieter Meeuws, beatmaker Ljipe Truken en DJ Mister Brown nauwgezet aan hun nieuw album. Een eeuwigheid, inderdaad, maar kwaliteit hoort te rijpen. Drie keer op rij mochten ze  de uitgevochten concerten van ‘t Hof van Commerce in De Leest op gang trekken en… dat smaakte naar meer… veel meer!

VOORTUIN DEKENIJ ( klassiek – chanson )

Trio Valenki

17.30 uur > Evgeny Suvorkin, Danila Mashkin en Natalia Suvorkina hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het conservatorium in Nizhny Novgorod, Rusland. Zij bespelen de klassieke altviool, de bayan (knopaccordeon) en balalaika-contrabas. Zij brengen schitterende arrangementen van Bach, Vivaldi, Mozart, Rachmaninov, Piazzolla… 

Roots

20.30 uur > Als vijf professionele muzikanten met stevige Izegemse Roots zich op kamermuziek storten, dan krijg je een uniek ensemble met variatie in overvloed. Een kleurrijke mix van hout, snaren en koper vertolken op een originele manier klassieke muziek uit de 18e tot de 21e eeuw, van Bach over Xenakis tot Piazolla. Met Bjorn Verschoore (sax),Niels Pannecoucke (percussie/marimba), Phyllis Demylle (gitaar), Wouter Boudrez (piano/accordeon) en Wouter Loose (bastrombone).

MAAR OOK…

Silent Disco

Het is muisstil in onze ‘flashy’ discotheek maar toch wordt er ‘vollen bak’ gedanst. Kom gratis uw koptelefoon halen want DJ CTRL (allround DJ met nadruk op dance) en DJ LPeetn (hippe muziek met een fout randje) strijden tegelijk om het grootste aantal shakende luisteraars… Put on your dancing boots! 

Tattoo Herfstrust

16 + > Het straattheatercollectief ’Pikz Palace’ verrast u met een tijdelijke tattoo, maar een unieke ervaring voor de rest van uw leven. Een Bengaalse tijger? Een vuurrode Maserati? Of eenvoudig de naam van uw geliefde? Een gediplomeerde verpleegkundige begeleidt Simonne en Marcel Niceer, twee bedreven tattooeurs die, ondanks hun hoge leeftijd nog steeds vol overgave een prachtige tekening op een van uw lichaamsdelen plaatsen.

En…

  • De Koninklijke Harmonie Leo XIII verrast u met een levende jukebox.
  • Met hun handgemaakte paardenmolen wil Guapa! kinderen terug feeling geven met echte materialen en toffe eenvoud. Als de muziek begint te spelen vertrekt Buffalo Bill in volle galop!
  • Stoere hanenkammen, fragiele bloemstukjes, autoracebanen, krullen, toeters en bellen… Niets is onmogelijk voor het  wacko kapsalon: Quoi? Fuur.
  • Prinsen, trollen of prinsessen… laat u aan de grimestand omtoveren tot een superheld of laat u versieren met de meest hippe glittertattoo.
  • Laat je verwennen door de verenigingen van de Noord-Zuidraad, neem een adempauze in onze wijnbar, sneukel van de hippe foodtrucks en geniet van de gezellige terrasjes.