Schemerconcerten

ZES ZWOELE ZOMERSE ZATERDAGAVONDEN, ZES ZWERVENDE ZIELZALFJES, ZES ZEEMZOETE ZONSONDERGANGEN  

Zoals nomaden trekt Boskabaal deze zomer rond over de Izegemse vlaktes en houden ze 6 zaterdagavonden halt op 6 feeërieke locaties alwaar ze hun t enten opslaan en jullie uitnodigen om bij zonsondergang mee te genieten van 6 unieke intieme concerten.

Plaatsen zijn zéér beperkt, dus vlug reserveren is aangeraden!

Tickets kosten 4 euro en zijn te reserveren via de ticketlink bij de concerten (zie hieronder). Elk concert begint om 21u en duurt max 1u. Graag aanwezig tegen 20u45. Ter plaatse worden er geen dranken verkocht en na de voorstelling dient er onmiddelijk ontruimd te worden.

14 augustus – 21 uur

Speelplein – Henri Dunantstraat

YFHGK ORCHESTRA

Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra is een uitbundig samenraapsel dat graag liederen brengt over Dood, Verderf en Keukens. Ze werden op het folkfestival van Gooik ooit beschreven met de gevleugelde woorden “Jullie storen verschrikkelijk!” en er werd hen al meermaals aangeraden om te stoppen met zingen.

Gelukkig trekt dit ensemble zich niets aan van goede raad en laten ze hun muziekachtige klanken nog steeds met regelmaat los op nietsvermoedende toeschouwers.  En jullie kunnen daar getuige van zijn!

Tickets via deze link

21 augustus – 21 uur

Ter Beurze – Leenstraat 105 (Bosmolens)

BIPOLAR BOWS

Het Frans-Belgische duo Bipolar Bows ontstond uit een studieproject van cellist Toby Kuhn en violiste Lotte Remmen. Al gauw resulteerde deze ontmoeting in eindeloze jam- en oefensessies en besloten ze een vast duo te vormen. In Bipolar Bows gaan Lotte en Toby de uitdaging aan om zoveel mogelijk muziekstijlen en nieuwe technieken te ontdekken en naar hun strijkershand te zetten. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.

Wie het geluk had dit duo al eens aan het werk te zien, wist het meteen: dit is te mooi en te waardevol om binnenskamers te blijven. Het werd een mozaïek van klassiek en traditional, jazz, blues en funk, van Balkan tot Appalachia Folk, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen.

Tickets via deze link

28 augustus – 21 uur

Kloostertuin – Prinsessestraat (Emelgem)

SARAGON

Saragon is een project van gitarist/udspeler Peter Verhelst. De basisbezetting van dit gezelschap is een trio met Anneleen Boehme op contrabas en zang, en Yves Peeters op percussie.

De composities van Verhelst leunen in eerste instantie aan tegen de Arabisch-Andalusische cultuur maar er is evenwel plaats voor meer westerse harmonieën. De improvisaties gebeuren dan ook over deze harmonieën of over een tonaal centrum waardoor de link met de oosterse traditie dan weer versterkt wordt. Saragon is een muzikale ode aan de schoonheid van het leven, de multiculturele samenleving en de geschenken van deze wereld aan elk van ons.

Tickets via deze link