Zondag 27 mei
Kasteelpark Blauwhuis

HEERLYCKHEID ISEGHEM

Vanaf 10 uur

In het kasteelpark van het Blauwhuis groeien de planten sneller, klinkt het koper beter, smaken de taarten lekkerder en katapulteren we je terug naar de middeleeuwen.

MIDDELEEUWS DORP

11.00 uur – 17.00 uur
Terwijl voor het kasteel de jaarlijkse plantenbeurs ‘Tuin & sfeer’ bloeit, verrijst er achter het kasteel een middeleeuws dorp. Laat je straffen door de beul, troosten door de minnestreel of genezen door het kruidenvrouwtje. Neem in de ‘schildknaepenschool’ zelf de kruisboog ter hand, leer vechten met het zwaard of schieten met de reuzegrote katapult. Sla je eigen munt, verwarm je in de smidse, trek je zotskap aan voor de middeleeuwse poppenkast of blink je harnas op voor een fotoshoot avant la lettre.

IZEGEM MUZIEKSTAD

Verwacht je aan spetterende concerten van alle Izegemse harmonieën en fanfares:

  • 11.00 uur: Koninklijke Harmonie LEO XIII
  • 16.00 uur: Koninklijke Harmonie van de Congregatie
  • 17.00 uur: Koninklijke Stadsfanfaren

BAKE-ON IZEGEM 

Ding mee naar de titel van beste amateur taartbakker van Izegem. In het mooie park van  Kasteel Blauwhuis kunnen alle amateur taartenbakkers hun lekkerste creaties laten beoordelen door een professionele jury met onder anderen Johan Geldhof  van Chocolaterie Parfait, Hans Martens de winnaar van Bake Off Vlaanderen en één van de allerbekendste patissiers van Vlaanderen.

Aarzel niet en schrijf je nu reeds in voor één van de volgende categorieën:

  • Drooggebak : van frangipane over carré-confiture tot brownies of cake van de week
  • Fruittaarten : alles waar ( vers) fruit in verwerkt is of als afwerking gebruikt wordt
  • Biscuit : van bruidstaart tot javanaise
  • Wereld(s)gebak: laat je inspireren door taarten uit andere hoeken van de aardbol
  • Professionele bakkers : we gaan op zoek naar de izegemse Taart 2018

Voor elke categorie laten we tien inschrijvingen toe. Per categorie kan de jury beslissen om bij teveel inschrijvingen met een voorproefselectie te werken.

Wil je graag deelnemen en kans maken op schitterende prijzen?
Stuur dan voor 20 mei
een mail met vermelding van je naam en de categorie waarin je wil deelnemen naar bake-on@izegem.be.

Wij verwachten je dan op zondag 27 mei tussen 13.00 en 13.30 uur aan de achterkant van Kasteel Blauwhuis met jouw creatie. Vanaf 14.00 uur begint onze jury met het beoordelen, rond 15u30 worden de winnaars bekend gemaakt. Het publiek kan proeven en de opbrengst gaat naar de Voedselbank Izegem.

Het volledig wedstrijdreglement kan je hier downloaden

Kinderen tot 12 jaar kunnen cupcakes versieren tussen 14.00 en 17.00 uur. Wij zorgen voor cupcakes en het decoratiemateriaal. Je hoeft je hiervoor niet vooraf in te schrijven.

PLANTENBEURS TUIN & SFEER

10.00 uur – 18.00 uur
Naast de tientallen stands met een uitgebreid aanbod van planten, struiken, bomen, decoratie- en tuinmateriaal verrast de Vlaamse Vasteplantenvereniging met tal van workshops en demonstraties rond het thema ‘Vlinders en bijen in de tuin’