Een zomer vol Izegemse avonturen uit het Steendambos
van 4 juli tot 29 augustus 2020

BOSKABAAL

Midden in onze stad ligt een piepklein maar oeroud bos. Het ligt er stilletjes bij en we waren het bijna vergeten, maar sinds mensenheugenis woonden hier kabouters, elfjes en fabeldieren vreedzaam samen. Tot er plots, op een langvervlogen dag, met veel gebolder een mysterieuze steen uit de hemel viel. Het geheimzinnige gevaarte kwam midden het bos terecht en het vrolijke gekwetter en getetter van de bosbewoners viel eensklaps weg… Wat was het er plots stil!  Alle levende wezens vielen in een diepe slaap. Jaar, na jaar, na jaar…  werden ze bedekt met… meer en meer en meer… bladeren en mos… mispeldoorn en fluitekruid… klimop en hagewinde… Volgens een oude voorspelling, zou er in een verre toekomst, een kind de boosdoener van een steen vinden en vernietigen, waardoor alle bosbewoners weer naar hartenlust kwetteren en tetteren en het bos weer opfleurt door hun uitnodigend kabaal.

Volg vanaf 4 juli onze Facebookpagina en laat je elke dag verwonderen door leuke vertelsels en verrassende opdrachten. Een interactief verhaal voor kinderen, grootooms, suikertantes en bed-overgrootouders.

www.facebook.com/boskabaal2020

Van zaterdag tot vrijdag,…

ZATERDAG

Elke zaterdag van 4 juli tot 22 augustus wordt, in 8 afleveringen, Het verhaal van Steendambos onthuld!  Huiver van Heks, word beste vriend met Egel en Regenworm, ontdek het grote geheim van de magische Steen… Hang telkens weer aan de lippen van onze wonderlijke vertelster in een adembenemend decor. Wekelijks verschijnt op onze Facebookpagina één episode van dit speciaal voor Izegem geschreven sprookje

ZONDAG

Wat je hoorde op zaterdag kan je zoeken op zondag. Want dan krijg je geheime coördinaten toegestuurd die je via de geocache- applicatie kan zoeken in Izegem. Word zelf deel van het verhaal en laat je steeds opnieuw verrassen. We leren je hoe spannend en eenvoudig geocachen kan zijn. De verschillende zoekopdrachten blijven de hele zomer beschikbaar en leiden uiteindelijk naar de kabouterschat die onder alle deelnemers verdeeld zal worden. Een aanrader voor jong en oud!

MAANDAG

Dat de Steendamkabouters graag smullen, sloeberen, sneukelen en slurpen was een lang bewaard geheim. Ontdek op dinsdag het kookboek van Juliette. Elke maandag stoken we de kookvuren ferm op en leveren we een thuis-kookopdracht af.  Bereid zelf een fijn kabouter-recept, eventueel onder begeleiding van (groot) ouders, grote broer of zus.

DINSDAG

Op dinsdag schuddebuiken de kabouters en zingen, kwebbelen en tsjilpen luidkeels met alle dieren uit het Steendambos. Izegemse muzikanten componeerden vanuit hun paddenstoelenkot het ultieme Boskabaallied. Een nieuwe Izegemse hymne, een verzoekje op de beiaard, tromgeroffel van een bekende stadsgenoot… Elke dinsdag posten we een nieuw muzikaal filmpje. Meezingen en dansen verplicht!

WOENSDAG

Op woensdag wordt er geklust in Steendambos. Het is onvoorstelbaar hoe handig Juul met zijn kleine worstenvingertjes de allermooiste dingen kunstig in elkaar knutselt. Aan de hand van een wekelijks filmpje maak je, met eenvoudige materialen, de meest wonderlijke werkjes. Misschien verdien je wel een plaatsje in het Boskabaalmuseum.

DONDERDAG

De dag voor ze gaan rusten houden de Steendamkabouters wel van een uitdaging. Wie waagt het mee te doen aan de wekelijkse Challenge. TikTok is slechts klein kabouterbier bij wat onze puntige vriendjes jullie zullen voorstellen. Doe de Boskabaal-dans, de Steendammove….
Homevideo-opnames worden ingezameld en elke week wordt er eentje uitgepikt die zal pronken op de Boskabaal-facebookpagina!

VRIJDAG

Op vrijdag wordt er alleen gesnurkt in het Steendambos. Eindelijk een dag waar je zelf ook kan uitslapen…