Schemerconcerten

ZES ZWOELE ZOMERSE ZATERDAGAVONDEN, ZES ZWERVENDE ZIELZALFJES, ZES ZEEMZOETE ZONSONDERGANGEN  

Zoals nomaden trekt Boskabaal deze zomer rond over de Izegemse vlaktes en houden ze 6 zaterdagavonden halt op 6 feeërieke locaties alwaar ze hun t enten opslaan en jullie uitnodigen om bij zonsondergang mee te genieten van 6 unieke intieme concerten.

Plaatsen zijn zéér beperkt, dus vlug reserveren is aangeraden!

Tickets kosten 4 euro en zijn te reserveren via de ticketlink bij de concerten (zie hieronder). Elk concert begint om 21u en duurt max 1u. Graag aanwezig tegen 20u45. Ter plaatse worden er geen dranken verkocht en na de voorstelling dient er onmiddelijk ontruimd te worden.

3 juli – 21 uur

Site Heilig-Hartschool (Roeselaarsestraat 167)

’T ONDERSPIT

Van onder de Waregemse kerktoren baande songsmid en verteller Jan Cappelle, geflankeerd door Marieke Van Raes, zich een weg langs diverse huiskamers. Ze dienen een recept van rake folky songs op, overgoten met zalvende en soms confronterend herkenbare vertellingen.
Jan is niet aan zijn proefstuk toe: via eerste muzikale stappen met Klaas Delrue (Yevgueni), richtte hij samen met Wouter Deprez het licht absurde De Rode Hond op, dat na een zangerwissel overging in een eerste versie van Het Zesde Metaal met broer Wannes aan het roer. Verwacht je aan 100% pure lokale wereldklasse en live een paar fijne verrassingen.

Tickets via deze link

10 juli – 21 uur

Cyriel Tangheplein – Izegem centrum

BOSHAARD

Gorzen reed langs een zwierig bospad ergens begin augustus luisterend naar de Nuthatcher. Plotseling balkte de bosvloeker over het amberkleurig akker waardoor hij zijn flesje Fuisce liet vallen. Vloekend, tierend, gorzend ziet hij hoe de gele gavers overliepen in de rode gloed van de boshaard.

Dominique Vantomme en Toon Bosschaert. Gezellig tijdens one take sessies, met een zilte jodiumachtige smaak, hallucinerend op de tuinzolder. Live op een podium, doen ze dit omringd door toetsen,webcams & knopjes gedreven opnieuw.

Tickets via deze link

17 juli – 21 uur

Kerk Kachtem (Victor Saelenstraat)

SHERMAN

Het verhaal van Sherman begint in 2009 in zijn toenmalige thuisbasis London, waar hij regelmatig optreedt in kleine clubs en bars. Door zijn werk als ‘barista’ in een koffiehuis, komt Sherman in contact met een radio producer van de BBC, die overtuigd is van het radiopotentieel van ‘On Your Side’. Ook in België slaat het nummer aan.

In 2015 werkt Sherman voor het eerst samen met producer Tom Coghe (Goose) en doen synths en beats hun intrede in de arrangementen van de nieuwe songs. Drie jaar later duikt Sherman opnieuw de studio in voor de opnames van de ‘Parts’-EP (2018). Dit keer tekenen Luuk Cox (Compact Disk Dummies, Loic Nottet, …) en Tom Coghe (Goose) voor de productie.

Tickets via deze link

14 augustus – 21 uur

Speelplein – Henri Dunantstraat

YFHGK ORCHESTRA

Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra is een uitbundig samenraapsel dat graag liederen brengt over Dood, Verderf en Keukens. Ze werden op het folkfestival van Gooik ooit beschreven met de gevleugelde woorden “Jullie storen verschrikkelijk!” en er werd hen al meermaals aangeraden om te stoppen met zingen.

Gelukkig trekt dit ensemble zich niets aan van goede raad en laten ze hun muziekachtige klanken nog steeds met regelmaat los op nietsvermoedende toeschouwers.  En jullie kunnen daar getuige van zijn!

Tickets via deze link

21 augustus – 21 uur

Ter Beurze – Leenstraat 105 (Bosmolens)

BIPOLAR BOWS

Het Frans-Belgische duo Bipolar Bows ontstond uit een studieproject van cellist Toby Kuhn en violiste Lotte Remmen. Al gauw resulteerde deze ontmoeting in eindeloze jam- en oefensessies en besloten ze een vast duo te vormen. In Bipolar Bows gaan Lotte en Toby de uitdaging aan om zoveel mogelijk muziekstijlen en nieuwe technieken te ontdekken en naar hun strijkershand te zetten. Begin 2019 besloten ze om hun werk naar het podium te brengen.

Wie het geluk had dit duo al eens aan het werk te zien, wist het meteen: dit is te mooi en te waardevol om binnenskamers te blijven. Het werd een mozaïek van klassiek en traditional, jazz, blues en funk, van Balkan tot Appalachia Folk, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen.

Tickets via deze link

28 augustus – 21 uur

Kloostertuin – Prinsessestraat (Emelgem)

SARAGON

Saragon is een project van gitarist/udspeler Peter Verhelst. De basisbezetting van dit gezelschap is een trio met Anneleen Boehme op contrabas en zang, en Yves Peeters op percussie.

De composities van Verhelst leunen in eerste instantie aan tegen de Arabisch-Andalusische cultuur maar er is evenwel plaats voor meer westerse harmonieën. De improvisaties gebeuren dan ook over deze harmonieën of over een tonaal centrum waardoor de link met de oosterse traditie dan weer versterkt wordt. Saragon is een muzikale ode aan de schoonheid van het leven, de multiculturele samenleving en de geschenken van deze wereld aan elk van ons.

Tickets via deze link